Tuesday, January 14, 2014

Изтъркан женски номер в семейното огнище


Шок

Години наред бях свидетел как в едно приятелско семейство бащата хвърляше луди пари за да се чувстват добре съпругата и двете деца. Hямаше прищявка, която да не задоволи. Къде ли не ги заведе на почивка. Да не споменавам за платените сметки и препълнения хладилник.




В един момент съпругата странно защо реши, че няма нужда да се съобразява с мъж и заради децата ще получи достатъчно голяма издръжка. Подтиквана от “умни приятели” реши да се разведе, измисляйки някакви безумни причини, нямащи нищо общо с реалността. Именно тогава видях изтъркания женски номер, който после забелязах и на други места.

Докато бащата е плащал ли плащал огромни суми за нужди и удоволствия, майката е събирала жалката си заплатка, след което с част от нея купува някаква играчка на сина. Проблемът е в това, че не казва от “Мен и баща ти”, а само “От мен”. Ако бащата не плащаше всички разходи, майката не би могла да отдели пари, но хич не я интересува. Целта е да се самоизтъкне по, очевидно, нечестен начин.




Абсолютно същото видях на още много места, което ме наведе към заключението: майките явно много обичат да крият пари от семейния бюджет. После не го представят като обща заслуга и обират лаврите, все едно бащата не е взел участие чрез поемането на почти всички разходи.

Намирате ли го за честно?



No comments:

Post a Comment