Wednesday, January 8, 2014

Твоята съдба е в ръцете ти. Или не е?




Прието е да се казва, че всеки държи съдбата си в своите ръце. Действително има неща, които зависят от съответния човек и това до голяма степен определя живота му. Повечето от нас не го осъзнават. Може би заради онези случаи, когато препятствията не зависят от усилията на един човек. Има такива.

Знам мъж, работил и помагал на другите цял живот. Наистина златно сърце. Hо в един момент всички се обръщат срещу него, включително жената и дъщерята. Оказва се, че онова, което го е карало да се гордее, всъщност никой не го признава. Все едно не се е случило. Hе като следствие от някакви негови прегрешения, а заради обикновени селски клюки без капка истина. Раздавал пари, раздавал, но днес всички отричат. Tака е по-лесно – за да не върнат дълговете си.

Има хора, които преди да срещнат сериозни трудности в живота, вярват че са полубогове. Hищо не можело да им се опре. Как ли ще реагира такъв, ако на вратата му звъннат трима яки мъжаги, блъскат го навътре и трошат двата му крака? Половин час по-късно той им приписва апартамента си, оставайки на улицата, но е благодарен, че не са строшили и главата му.

Подобни неща се случват съвсем реално и няма на кого да се оплачеш. Първо, защото не ги знаеш тримата какви са, второ защото полицията отказва да закача истинската мафия. Дори да напишеш жалба, достатъчно е онези да отрекат и увисваш.

Животът е труден. Понякога прекалено труден!




2 comments:

  1. Всеки се смята за недосегаем докато не го подпетят от всички страни.
    Tогава обикновено е късно да отговаря.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ама много си прав за жалост.

      Delete